17 Şubat 2012

TUZLU KURABİYE

Malzemeler:
  • 1 paket margarin(isteğe göre tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep(marketlerin baharat reyonlarında mevcut)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un/yaklaşık 4 su bardağı(kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak) 
  • Üzeri için 2 yumurta sarısı, çörekotu veya susam
Yapılışı:

  Tüm malzemeler karıştırılır iyice yoğrulur. Ben kurabiye kalıpları kullandım.

 Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra,
 Ben çörekotu kullandım, faydası da çok fazla bildiğiniz gibi:)
 180-200 derece fırına koyulur. Üzerleri kızarınca fırından hemen alınmalı çünkü biraz fazla pişince tadında acılık oluyor. 
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder