21 Şubat 2012

ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ

Malzemeler:
  • 250 gr(1 paket) margarin veya tereyağı
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağından bir parmak az pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 4 veya 4,5 su bardağı un
  • Üzerine koymak için çikolata damlacığı
Yapılışı:
  
  Oda ısısındaki yağla şekeri mikserle krema gibi olana kadar karıştırın. Sıvı yağı da ekleyip biraz daha karıştırın. 4 bardak unu, nişasta ve vanilyayı da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un ilavesiyle hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlaklar yapın üzerlerine de çikolata damlacıklarını ekleyin. Ben tek tek koydum, biraz yorucu oluyor evet:) Diğer şekil için; hamuru merdane gibi uzun hale getirin. Çatalla boydan boya çizik atın. Verev olarak kesin. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir haldeyken alın (yaklaşık 40dk sürüyor). Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder