20 Ocak 2012

SÜTLAÇ

Hepimiz biliriz ki Dr Oetker reklamlarındaki gibi bizim babannelerimiz supangle yapmazlardı, eminim bir çoğu adını bile doğru düzgün okuyamazdı (benimki öyle en azından). Bizimkilerin uzman olduğu konu sütlaçtır hiç şüphesiz, ben de sizlerle az önce yaptığım babanne sütlacının tarifini paylaşmak istedim.
 Öncelikle 1 litre süte ihtiyacımız var, eğer paket sütle yapacaksanız pınar sütü öneririm, resimdeki gibi tencereye boşaltıyoruz.
 Daha sonra 1 fincan veya 1,5 fincan (kıvamını nasıl istediğinize bağlı) pirinç
 Güzelce yıkandıktan sonra tencereye boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Aman ha diyim başından ayrılmayın çünkü süt aniden taşıp ocağınızı mahvedebilir, az önce başıma geldi çünkü:))
Kaynadıktan sonra damak zevkinize göre 2 fincan şeker ekleyip sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz
 Gidip gelip sürekli karıştırmanız gerekiyor yoksa pirinçler birbirine yapışabilir.
 Üzerine tarçın serpip veya çekilmiş fındıkla yiyebilirsiniz. Afiyetler olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder