06 Ocak 2013

Çörek otlu mahlepli minik ekmekler

Merhaba :)
Öncelikle herkese sevdikleriyle geçireceği mutlu pazar günleri diliyorum..
Bu sabah bir değişiklik yapıp ekmeğimizi kendim yapıyım dedim :) Çok da iyi etmişim çünkü ortaya çıkan ürüne bayıldık :) Tarif bir anda aklımdan çıktı ve sonuç güzel olunca sizlerle de paylaşmak istedim :)

Malzemeler:

  • 1 su bardağı (200ml) ılık süt
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar kepekli un (siz tam buğday unu veya beyaz un da kullanabilirsiniz)
Yapılışı:

  • Öncelikle, sütü bir cezveye alıp ılıması için biraz ısıtın, daha sonra sütün içerisine 2 adet kesme şekeri ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mayayı döküp erimesini bekleyin.
  • Geniş bir kabın içerisine 3 su bardağı kadar unu eleyerek dökün, ardından içine mahlepi, çörek otunu ve tuzu ekleyin.
  • Daha sonra süt ve maya karışımını da ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun kıvamına göre ılık su ve un ekleyebilirsiniz.
  • İyice yoğurduktan sonra hamurun şişmesi için ılık bir yere koyup üzerini bir bezle örtün ve 30dk bekletin.
  • Hamur kabardıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serin yoksa un döküp yayın yağ sürmeyin, daha sonra hamurunuzdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp isteğinize göre kare veya yuvarlak şekiller vererek tepsiye yerleşirin.
  • Hepsini koyduktan sonra fırınınızı 200dereceye ayarlayıp 10 dakika ısınması için bekleyin bu esnada hamurlar beklerken biraz daha kabaracaktır. 
  • Daha sonra tepsiyi fırına verin ve 20-25 dk arası pişirin. (fırınınızın durumuna göre süre uzayıp kısalabilir) 
  • Bu tariften fotoğraftaki büyüklükte 8 adet ekmekçik çıkıyor. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder